България отбелязва 150 години от трагичната гибел на най-великия си син

...
България отбелязва 150 години от трагичната гибел на най-великия си син
Коментари Харесай

Отбелязваме 150 години от обесването на Васил Левски

България отбелязва 150 години от трагичната крах на най-великия си наследник – Апостола на свободата Васил Левски. В редица градове, измежду които Карлово, Ловеч, Велико Търново и Враца, са проведени събития за годишнината.  

Президентът Румен Радев ще открие мултимедийна дигитална експозиция " Изповедта на Апостола “ в Националната изложба " Квадрат 500 “. Изложбата е отдадена на делото на Васил Левски посредством съчетанието на модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола. От 18.00 часа президентът ще взе участие във възпоменателната гала пред паметника на Васил Левски в столицата. Държавният глава ще произнесе слово и ще сервира венец пред паметника на Апостола на свободата.

Въвеждат мерки за сигурност на възпоменателната церемония по мотив 150 години от гибелта на Васил Левски. Пред паметника в София  ще има три пропускателни пункта

След инспекция от НСО, жителите ще минават от 17 ч. през пунктовете на кръстовището на бул. " Васил Левски " и ул. " Оборище " ; при булевардите " Дондуков " и " Васил Левски ", и при бул. " Янко Сакъзов " и ул. " Панайот Волов ". Движението на коли към паметника се не разрешава от 14 до 20 часа.

Церемонията-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата е с начало 18:00 ч.

За гарантиране на сигурността на присъстващите  служителите на Националната работа за охрана  ще проверяват гражданите за опасни предмети и субстанции. Те ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции,  пиротехнически произведения. Хора с обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран. 

Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани до 15:00 часа и след привършване на формалната гала. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР